Jorind Josemans

Accordeonist - Docent - Dirigent


Jorind initieerde vele samenspelprojecten met wel 70 accordeonisten zoals: Maritiem 2008, Ode aan Edith Piaf 2009, Ode aan Marc Belder 2012 en Van Bach tot Blij Leven 2013.

Kijk in onderstaande lijst voor projecten waar Jorind in het verleden nog meer aan mee gewerkt heeft. 


Mei 2005 Axes Jazzpower Hedendaagse muziek
Mei 2005 Chantemble Drunen Concierto de Fiesta, Spaans programma
Juni 2005 Misura Filmproject van Florian de Backere
November 2005 Volume 1 Hedendaagse muziek in verlaten gebouwen
November 2005 Sexy Food Multidisciplinair project in combinatie met eten
Juni 2003 & Maart 2006 Songs For Sebrenica Femmes Vocales, Vrouwenkoor
Juni 2006 Oliver Twist Musicalproductie Toneelvereniging Oost
Juni 2006 Beste Dien Afstudeervoorstelling Twan Mickers
Maart 2007 Hommage aan Willem Wilmink i.s.m. Koningstheaterakademie
Juni 2007 Variété de l'accordeon Eindexamenproject
Februari 2008 Recital Toonzaal
Eindexamenproject 2
Oktober 2009 Vogelvrij Musical
Maart 2010 & Augustus 2010 Sluitertijd Locatietheater van theatergroep Hertog Zout
Mei 2011 De Marskramer Muziektheatergezelschap de Meierij
Juni 2011 Springtij Afstudeervoorstelling Kiki Schippers
Oktober 2011 Vogels Locatietheater van theatergroep Hertog Zout
November 2011 De Jantjes
Uitvoering met toneelvereniging O.O.G. uit Waalwijk
Januari 2012 Ode aan Marc Belder Concert met 70 accordeonisten o.l.v. Jorind Josemans
Oktober 2012/2013 Plofzak Drollemans

Kindertheatervoorstelling n.a.v. Kinderboekenweek, Plofzak Drollemans Tosca Menten draait door!

Augustus 2013
OddManOut Voorstelling op Festival Boulevard te 's-Hertogenbosch van Twan Mickers
           
              

Ode aan Edith Piaf 2009

In het voorjaar van 2009 schreef Jorind een speciaal project voor amateuraccordeonisten, getiteld: Ode aan Edith Piaf.

Jorind arrangeerde bekende en minder bekende liedjes van Edith Piaf voor accordeonorkest en zang. De eerste uitvoering vond plaats op 12 april 2009 voor een uitverkochte zaal in het Koningstheater te 's-Hertogenbosch.

Een project accordeonorkest van iets meer dan 50 accordeonisten (genaamd: The Accordion All Stars) begeleidde onder leiding van Jorind Josemans zangeres Mirthe Bron, die met haar fantastische stem en uitstraling het publiek wist te veroveren.

In het najaar van 2009 speelde een orkest samengesteld uit leden van accordeonvereniging Blij Leven uit 's-Hertogenbosch en de Stichtse Accordeonvereniging Apollo uit Utrecht (30 man in totaal) dit programma op een festival in Kampen.

In het voorjaar van 2010 bracht de Stichtse Accordeonvereniging Apollo dit programma zelf, samen met Jorind en Mirthe natuurlijk, wederom voor een uitverkochte zaal.

Jorind en Mirthe zijn te boeken als gastdirigent en zangeres met dit unieke programma, van harte aanbevolen aan accordeonverenigingen die een bijzonder concert neer willen zetten. Duur van het programma is ca. 60 minuten.

Recensie Brabants Dagblad

Accordeon hoort bij Piaf én bij Mirthe

Woensdag 15 april 2009 | 03:07

Goede ideeën lijken altijd vanzelfsprekend, al zijn ze nog zo gek. Dat afgelopen zondagmiddag het podium van het Koningstheater volstroomde met ruim vijftig accordeonisten om Mirthe Bron te begeleiden bij haar ode aan Edith Piaf, was volkomen natuurlijk.

Een mooi gezicht ook: die stralende, jonge zangeres, omringd met zo veel ernstige gezichten, zonder Woodhouse-glimlach.

In niet meer dan drie dagen moest het repertoire in de vingers zitten. Een prestatie op zich en ook heel passend. De accordeon hoort bij Piaf, net zoals naoorlogse straatgeluiden, drank en hoeren.
Accordeonvereniging Blij Leven, onder leiding van Jorind Josemans, heeft last van een teruglopend ledental, maar aan dit gelegenheidsorkest, The Accordion All Stars, ligt dat niet.
Mooie arrangementen geven de gepassioneerd gebrachte chansons de juiste toon mee. Dat gaat verder dan een opgewekt feestdeuntje en maakt de sterren boven de straten van Parijs zichtbaar.
Mirthe Bron, vorig jaar afgestudeerd aan de Koningstheaterakademie, voelt zich ogenschijnlijk op haar gemak tussen zwierige en temperamentvolle nummers als La foule, Sous le ciel de Paris, Padam ...Padam, La vie en rose en Milord.
Ze lijkt niet op de volkse chansonnière, die in 1963 overleed na een leven vol pieken en dalen en nog altijd in vele harten een plaats heeft, maar ze heeft de nummers wel eigen gemaakt. In Mon dieu, begeleid door Josemans zelf, klinkt de vertwijfeling over de onwrikbare dood door; Non, je ne regrette rien klinkt krachtig en daarmee weet ze het uitverkochte theater in vervoering te brengen.
L'accordéoniste is, vertelt Bron met enig plezier, eigenlijk een vies liedje over het verlangen naar lange vingers die je lijf bespelen. Een amoureuze ode aan muziek die bezit van je neemt.
Dit muzikale eerbetoon doet Piaf recht; op liefdevolle wijze is ze door Mirthe Bron en Josemans ingelijfd, oorspronkelijk, met soms iets te weinig onderhuidse tragiek, maar wel met gevoel en overtuigingskracht. Een uur was eigenlijk te kort.
Deze ode aan Piaf én de accordeon verdient een vervolg.
www.accordeonvereniging-blijleven.nl en www.mirthebron.nl