Jorind Josemans

Accordeonist - Docent - Dirigent

Biografie

Jorind Josemans (geboren op 3 januari 1983 te ‘s-Hertogenbosch) is sinds april 2013 werkzaam als artistiek leider en dirigent van het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO), als dirigent van Accordeonvereniging Crescendo te Leersum (sinds 2015) en als dirigent van Accordeonvereniging Blij Leven te 's-Hertogenbosch (sinds 2003). Tevens geeft hij accordeonles in Den Bosch en in Utrecht en omgeving (sinds 2002).

Jorind organiseert en leidt als dirigent regelmatig grote samenspelprojecten voor (amateur)accordeonisten, zoals Maritiem in 2008, Ode aan Edith Piaf in 2009, Ode aan Marc Belder in 2012 en Van Bach tot Blij Leven in 2013.

Tevens is Jorind een veelgevraagd musicus in het theater, zo speelde hij op het Oerol Festival op Terschelling (2011/2013), Festival de Parade in Den Haag (2013), Utrecht (2013), Rotterdam (2011) en Amsterdam (2011) en op Theaterfestival Boulevard te 's-Hertogenbosch (2013). Ook speelde hij in de theatervoorstelling van kinderboekenschrijfster Tosca Menten tijdens de kinderboekenweek van 2012.

Ook componeerde Jorind muziek voor theatrale projecten, zoals Bosch Parade (2013), en producties van Theatergroep Hertog Zout (2010/2011).
Jorind is bedreven in het componeren en arrangeren van muziek voor het accordeon, maar ook voor andere instrumenten en theatrale toepassingen.

Jorind studeerde Hoofdvak Accordeon aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Ronald van Overbruggen en Ludo Mariën (2002-2008) en volgde een studie Accordeon en Alexander Techniek (houding en ademhaling) bij de Italiaanse accordeonpedagoog Claudio Jacomucci (2010-2011). Daarnaast heeft Jorind vele masterclasses gevolgd, o.a. bij James Crabb, Mie Miki, Geir Draugsvoll, Friedrich Lips, en Peter Ralchev.

Jorind begint op achtjarige leeftijd met het bespelen van het accordeon. Hij wordt gegrepen door de klank van het instrument als hij op een dag samen met zijn moeder door de stad loopt. Bij het horen van dit instrument zegt hij: “dat wil ik ook, mama”. Zijn moeder pakt deze wens adequaat op, koopt een accordeonnetje voor Jorind en schrijft hem in op de plaatselijke muziekschool De Muzerije. Hij zal aan dit instituut elf jaar les genieten van Jan Heuer. Ook speelt hij tijdens zijn jeugd in orkestverband in het A-orkest van accordeonvereniging Accorda te Vlijmen o.l.v. Dorine Heuer en neemt hij een aantal jaren achtereen deel aan de concoursen van de NOVAM voor Accordeon en Keyboard. Driemaal wordt hij Brabants Kampioen en tweemaal behaalt hij een tweede plaats op het Landelijke Topconcours.

Sinds 2007 voert Jorind een eenmanszaak waarin hij al zijn werkzaamheden als accordeonist, docent, dirigent, arrangeur en producent heeft verenigd.

Accordeon Solo

Jorind is te boeken voor het geven van concerten of het verzorgen van achtergrondmuziek bij recepties, bruiloften, feesten, e.d. of als gastoptreden. Tevens is hij te boeken als begeleider van koren of als solist bij orkesten. Lees verder....

Lesgeven & Dirigeren

Jorind is dirigent van Accordeonvereniging Blij Leven te 's-Hertogenbosch, Accordeonvereniging Crescendo te Leersum en het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest. Tevens geeft hij les in Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel in Den Bosch en in Zeist, Leersum, Groenekan, Bunnik en De Bilt (Utrecht en omgeving). Lees verder....

Trio Tante Dinie

Trio Tante Dinie brengt op een theatrale wijze smartlappen en andere Nederlandstalige liedjes uit de oude doos. Het trio is te boeken voor feesten en partijen. Lees verder....

Trio Tante Dinie, gezelligheid met een prijskaartje d'r an!